Föreningens fiber och bredband

Bredband via fiber

Information från Halebop/Riksnet

Från och med första juni 2020 blev vårt bredband i fibernätet en del av Telia Company under Riksnets namn tillsammans med Halebop.

Halebop är också en del av Telia Company och har gått ihop med Riksnet. Det är Halebop som sköter kundtjänsten och som du kanske har läst på Riksnets hemsida är nu Riksnet en del av Halebop. Det påverkar inte din tjänst, du har exakt samma avtal och villkor. Enda skillnaden är att du kontaktar Halebop istället för Riksnet när det är något.

Halebop har kvar Riksnets personal som har gått in under namnet Halebop så du får fortfarande samma service och samma typ av tjänst.

Halebop support kan man nå via mail dygnet runt och via chatt mellan 10:00-19:00 vardagar. Har ni frågor eller funderingar tveka inte att återkomma till oss.

Här finns Halebops supportsida: https://www.halebop.se/support/c2971-bredband

Styrelsen kan efter bästa förmåga svara på eventuella frågor om installation och drift men vi vill i första hand hänvisa till Halebops egen kundsupport.

För att kunna surfa behöver du inget ytterligare abonnemang, det ingår i föreningens medlemsavgift.

Vill du däremot se på TV via fibern behöver du ett abonnemang för detta. De abonnemang du kan välja bland och beställa finns här https://riksnet.zmarket.se/. Du anger din adress och sedan numret som står på den installerade fiber-boxen i din bostad. Det ska sitta en liten lapp med numret på boxen.

Så här kommer du igång med tjänsterna

Dator

1. Koppla datorn direkt till uttag LAN1 (RÖD) i den fiber router som finns installerad i din bostad.
2. Nu kan du surfa.

Trådlös Router

1. Koppla Router direkt till uttag LAN1 (RÖD) i den fiber router som finns i din bostad (Nätverkskabel)
2. Logga in på Router egen inställningar. Ändra efter eget behov och spara.
3. Nu kan du surfa.

Nedan ser du bild på exempel på inkopplingar i hemmanätverk.

Bredband och TV via ComHem-uttaget

Naturligtvis kan du också ha bredband och TV via ComHem-uttaget som finns i varje bostad. Här hittar du information om TV via ComHem. Förutom TV via comHem kan du även ha bredband via ComHem-uttaget. Du tecknar då ett abonnemang for bredband via ComHem.