Sopor och avfall

Kommunen har beslutat att våra sopor ska källsorteras. Föreningen har under hösten 2015 i samarbete med SRV infört sortering av matavfall. I ett av kärlen i soprummen ska du slänga s.k Restavfall, i ett annat Plastförpackningar och i det svarta med lock Matavfall.

MER INFORMATION OM SOPSORTERING OCH SORTERING AV MATAVFALL HITTAR DU HÄR.

Försök att slänga soporna i sopkärlet (och inte bredvid eller på golvet). Om sopkärlet är fullt så slänger du ditt avfall i ett annat soprum. På så sätt får vi rent och snyggt i soprummen, samt minimerar kostnader för extra tömningar av sopkärlen.

Allt övrigt avfall, såsom möbler, frys, spis, glas, bilbatterier, däck, cyklar, uttjänta hushållsmaskiner, gamla TV-apparater, och andra grovsopor är du själv ansvarig för att de deponeras på rätt plats, dvs. på närmsta återvinningsstation/soptipp.

Kartonger och tidningar lämnar du i de containers som finns inne på den stora, inhägnade parkeringsplatsen P2, vid Skäcklingevägen. Du kommer in med din bom-nyckel/portnyckel.

Plastburkar, plåtburkar, batterier, färgat och ofärgat glas och porslin lämnas vid återvinningsstation eller närmsta soptipp. Flera återvinningsstationer tar idag även emot textilier. Vissa butiker i centrum tar också emot textilier.

Trädgårdsavfall

Det är absolut förbjudet att dumpa trädgårdsavfall i våra eller kommunens skogsområden. Gäller både avklippta grenar, uppdragna plantor, gräsklipp, gammal jord, ogräs etc. Tips: Gräsklipp är ett utmärkt gödningsmedel för dina egna rabatter och gräsmattor.

Trädgårdsavfall tas av dig själv till närmsta tipp. Vid städdagar har vi särskild container för trädgårdsavfall. Föreningen har en släpvagn som kan lånas för att forsla bort trädgårdsavfall. Krävs bil med dragkrok. För bokning maila styrelse@skacklinge.se.

OBS. Utjänta blomkrukor är inte trädgårdsavfall och ska naturligtvis inte heller dumpas i våra skogsområden eller bortom radhusens bortre staket i det vi ibland kallar ”vildmarken”. Dessa sorteras efter material.

Närmsta återvinningsstation finns på Skäcklingevägen, uppe på krönet i riktning Kassmyra.

Energisparlampor, glödlampor, halogenlampor, led-belysning och andra slags lampor, batterier, samt el-avfall, porslin och trädgårdsavfall av alla de slag (uttjänta radioapaprater, tvättmaskiner, TV, datorer, datorskärmar med mera), likaså utjänta möbler, mattor etc. och eventuella färgburkar, lämnas på närmsta soptipp. 

Närmsta soptipp finns vid Skyttbrink och Fittja
Det är gratis men kräver passerkort. Passerkort kan beställas via internet från http://www.srvatervinning.se om man inte tidigare har ett kort.
Extrakort eller ersättningskort för tappat kort kostar pengar.
(http://www.srvatervinning.se/Privat/Kundservice/Bestall-tjanster–produkter/Passerkort-till-atervinningscentralen/)

Botkyrka

Skyttbrinks industriområde
Himmelsbodavägen 19 Karta

SRV  Återanvändning
Myrorna har containrar på plats för insamling. Inlämning sker under samma öppettider som ÅVC.

Fittja trafikplats
Hallundavägen 4
Karta

Öppettider från och med 1 april 2015

Måndag – Torsdag: 13:00 – 19:00
Fredag – Söndag: 09:00 – 16:00

Heldagar öppet: 09:00 – 16:00
Trettondagen, Långfredag, Annandag påsk, Första maj, Kristi himmelfärdsdag och 6 juni

Containers vid städdagarna
Föreningen tillhandahåller containers för trädgårdsavfall och grovsopor vid vårens och höstens städdagar. Även då gäller att inget el-, elektronik- eller riskavfall får läggas i dessa containers, utan ska som vanligt tas till närmsta soptipp.