Höststädningen oktober 2013

städdag

Foto: Nini Tjäder, 2013

TACK!

Tack alla som ställde upp under städdagen lördagen den 12 oktober. Ett tappert 50-tal personer antecknade att de var där men det fanns säkert några som var där utan att anteckna sig. Vi hann det vi skulle och hade dessutom ett fantastiskt väder som det var skönt att jobba i.

Vi fyllde två stora containers med trädgårdsavfall och en stor container med grovsopor. Den senare var fylld till brädden och vi vet att det var några som inte lyckades få med sina grovsopor i den. Vi får fundera på om vi behöver ha två containers för grovsopor till våren… Lovar inget.

För en gångs skulle blev det inte heller en massa el- och elektronikskrot dumpat vid containerna eller annat miljöfarligt. Det tackar vi för!

Om du fortfarande har några av föreningens verktyg hos dig, ställ dem utanför föreningslokalen så tar vi dem till trädgårdsförrådet vid Storvretsvägen. Vi saknar exempelvis fortfarande vår fjärde skottkärra…

En del kanske undrar varför vi har städdagar och vad som är vitsen med dem?

Vitsen med städdagarna är dels att vi träffas och har trevlig ihop och lära känna varandra, vilket är värdefullt för nyinflyttade, och dels att vi jobbar tillsammans.

Vi utför exempelvis en del jobb som vi annars skulle behöva betala dyrt för att hyra in utomstående att göra åt oss. Och containerna fyller sin uppgift att på ett enkelt sätt bli av med egna trädgårdsavfall och grovsopor som annars kanske hamnat där de inte borde vara. För de av oss om varken har bil eller körkort är det också ett bra sätt att bli av med trädgårdsavfall och grovsopor som vi annars hade behövt be någon bilburen om hjälp med.

Nu finns det fåtal bilder som togs vid höstens städdag upplagda här på webben. Du hittar bilderna här.

staeddagoct13_1

Foto: Nini Tjäder, 2013