Kurs i beskärning av träd och buskar

träd

Nu är det äntligen dags för den beskärningskurs vi flaggat för under vintern. Under kursen kommer du att få lära dig bland annat hur man beskär träd och buskar, både teoretiskt och i praktiken. Kursen är uppdelad i två delar och hålls av Kent Larsson som bott i området sedan det byggdes.

Vi har fått in en del förhandsanmälningar om intresse att delta på kursen. Nu har vi datum och tid för kursen. Du som tidigare anmält dig behöver göra det igen så vi vet hur många som kommer.

Anmäl dig senast söndag 21 april, antingen per e-post till miljo@skacklinge.se eller via lapp i lådan på Föreningsexpeditionen, Skäcklingevägen 167, bv. VÄLKOMNA!

Dag 1. 25 april – teori

Teori med innehåll av hur man beskär träd och buskar, lite om sjukdomar på växtlighet, effekterna av beskärning samt mål man vill uppnå med detta underhåll.

Dag ett genomförs torsdagen den 25 april med början klockan 19:00 i Föreningslokalen.

Beräknad tidsåtgång ca 2 timmar.

Kent bjuder på kursen, föreningen bjuder på fika !

Dag 2. 28 april – praktik

Samling vid Föreningslokalen söndagen den 28/4 kl 12:00. Då praktiserar vi i detta ämne med en början i närheten av områdets bortre ände där en granne ville ha sitt fruktträd beskuret. Sedan kör vi vidare med träd och buskar tills det är dags för lite korv och fika i Föreningslokalen.

Beräknad tidsåtgång för detta är 3,5 timmar.

Kent bjuder på kursen, föreningen bjuder på korv och fika !

buskare