DAGS FÖR VÅRSTÄDNING

städdagarNu är det dags igen får våra städdagar. Precis som i höstas har vi bokat in två dagar. Våra grönområden kommer att få kärlek och omvårdnad inom kort.

Boka in lördagen den 10 och söndagen den 11 maj

Tanken med städdagarna är att hjälpas åt med våra gemensamma ytor så det blir fint och trevligt för alla.

Samling och uppdragsutdelning

Vi samlas 10:00 (båda dagarna) vid Föreningslokalen för uppdragsutdelning.

Vi kommer att koncentrera oss på ”skogen” och ”vildmarken” bakom lekplatsen i år igen. Det blir en del skräp- och slyröjning.

Vi kommer också att laga/byta trasiga stuprör/hängrännor och olja carportlåsen, städa soprummen, tvättstugorna och måla bänkarna vid lilla lekplatsen längst upp i området (om vädret tillåter).

Verktyg till låns

Verktyg till låns kommer även den här gången att finnas vid föreningens trädgårdsförråd, längst bort i förrådslängan vid P1. Trädgårdsavfall från området kommer som vanligt att köras bort med traktor och släp.

Fika och korv

Fika och varmkorv serveras i år på stora lekplatsen (vid fint väder) eller i föreningslokalen (vid dåligt/kallt väder) cirka 12:30.

Containers

Det kommer att finnas containrar både för trädgårdsavfall och grovsopor vid P2 och en container för trädgårdsavfall vid P1 (nära skogen).

Observera att du INTE får slänga TV, diskmaskin, annat elektriskt/elektroniskt, lampor och lysrör, målarfärg etc. i grovsops containern. Sådant måste du själv ta hand om och ta till tippen.

Miljö- & Områdesgruppen (miljo@skacklinge.se).