Städdagar och sopsortering av matavfall

autumn

Höst Foto: ©nini.tjader

STÄDDAGAR LÖRDAG-SÖNDAG 24-25 OKTOBER 2015

Höstens städdagar genomförs lördag och söndag den 24-25 oktober.

Vi börjar i sedvanlig ordning ordning kl.10.00 med att samlas vid föreningslokalen för uppdragsutdelning. Det kommer som vanligt att finnas två containers (en för trädgårdsavfall, en för grovsopor) vid parkeringen vid Skäcklingevägen, och en för trädgårdsavfall vid Storvretsvägen.

Korvgrillning och fika kommer att serveras vid grillplatsen vid lekplatsen om vädret tillåter. Regnar eller snöar det håller vi till i föreningslokalen.

Kom och lär känna dina grannar och styrelsen. Kom också ihåg att hämta upp din hållare och papperspåsar inför starten av sortering av matavfall.

Vi hoppas att så många som möjligt kan delta och bidra till att göra fint i området.

Har du några frågor eller känner dig osäker på vad som gäller på städdagarna kan du alltid höra av dig till miljögruppen på miljo@skacklinge.se

matavfallspåsar

Påshållare med påse. Bild: SRV

SOPSORTERING AV MATAVFALL

Nu kör vi igång med sortering av matavfall. I soprummen kommer från och med 23 oktober att finnas tre typer av kärl. Ett för matavfall, ett för plastförpackningar, och ett för restavfall (brännbart). Tidningar och kartonger kastas som tidigare i de två containers som finns inne i uteparkeringen vid Skäcklingevägen.

För att kunna sortera matavfall kommer alla att behöva ha särskilda bruna papperspåsar och hållare till påsarna. Dessa kommer att delas ut i föreningslokalen under städdagarna 24-25 oktober. Notera att de hållare som kommer att delas ut är särskilt framtagna för de bruna papperspåsarna. Hållarna är försedda med ventilationskanaler i botten vilket gör att påsen håller sig torr. Papperspåsarna i sig är framtagna för att tåla en del vätska, vilket gör att det blir enkelt att hålla rent hemma.

SRV kommer att hålla föreningen med papperspåsar som vi kommer att ställa ut i soprummen. Påsar finns även att hämta i ICA Solbo och ICA kvantum i Tumba Centrum.

SRV kommer att hålla tre stycken informationsmöten i föreningslokalen tisdagen den 27 oktober om vad som gäller. Mötestiderna är 18:30, 19:00 och 19:30. Vi rekommenderar alla att gå på ett av dessa mötestillfällen.

Startskottet för sortering av matavfall kommer att ske från och med den 26 oktober. Känner du dig osäker på vad som gäller, kontakta styrelsen på styrelse@skacklinge.se.