Vårens städdagar är lördag 5 och söndag 6 maj 2012

verktyg

Nu är det dags igen för våra städdagar. Precis som i höstas har vi bokat in två dagar – även om det inte är lika mycket att göra nu som då. Lite annorlunda blir det eftersom sanden redan är bortsopad och borttagen och våra grönområden kommer att få särskild kärlek och omvårdnad inom kort.

Boka in lördagen den 5 och söndagen den 6 maj. Det är OK om du bara kan delta en av dagarna, jättebra om du kan båda. Ju fler vi blir, desto snabbare går det.

Samling och uppdragsutdelning

Vi samlas 10:00 (båda dagarna) vid Föreningslokalen för uppdragsutdelning.

Vi koncentrerar oss på lekplatsen och “skogen” och “vildmarken” bakom lekplatsen i år. Det blir både målning av lekredskapen (om väder och temperatur tillåter) och diverse skräp- och slyröjning. Och ett par andra mindre ågärder.

Verktyg till låns kommer den här gången att finnas vid föreningens trädgårdsförråd, längst bort i förrådslängan vid P1. Trädgårdsavfall från området körs som vanligt bort med traktor och släp.

Fika och korv

Fika och varm korv serveras i föreningslokalen vid cirka 12:30. Om vädret är vackert grillar vi. Annars blir det kokt korv inomhus.

Tanken med städdagarna är att åtgärda gemensamma ytor så det blir prydligt och trevligt för alla.

Containers

Det kommer även nu i vår att finnas containrar både för trädgårdsavfall och grovsopor borta vid P2 parkeringen vid Skäcklingevägen under städdagarna.

Observera att det INTE får läggas något elektroniskt/elektriskt eller miljöfarligt avfall i grovsopcontainern (typ gammal TV, diskmaskin, målarfärg, etc.). Sådant måste du själv ta hand om och själv ta till tippen.

MILJÖ- & OMRÅDESGRUPPEN (miljo@skacklinge.se)