Riksbyggens Kundwebb

riksbyggen

För dig som föredrar att uträtta mycket via internet, och att få information den vägen, vill vi informera om Riksbyggens Kundwebb.

Där kan du få en mängd information, ställa frågor, göra felanmälningar och också se dina egna räkningar på avgiften till föreningen för din bostad.

För att få mesta möjliga information behöver du sätta upp ett eget konto för Riksbyggens kundwebb. Gå till http://www.riksbyggen.se. Klicka på Kundwebb och välj Logga in.

kundwebb login

I samma flik finns även direktlänkar till annan information på Riksbyggens kundwebb. Du måste välja Logga in for att skapa ditt konto hos Riksbyggens kundwebb.

skapa konto

Klicka länken SKAPA KONTO så kommer du till följande formulär:

skapa kontoNär kontot är skapat kan du logga in. När älgen slutat springa på skärmen (ja, de har en älg-symbol som visas när du väntar på att få upp vissa saker på skärmen), ser det ut ungefär så här:

inloggatEfter välkommen och i övre högra hörnet på skärmen visas ditt namn och namnet på vår bostadsrättsförening.

Observera att om du går in och tittar på avier och fakturor just vid månadsskifte kommer den att varna för förfallna fakturaavier även om du har betalat vid månadsskiftet. Det finns en viss fördröjning på att betalning har kommit in.

Om du väljer fliken Mitt boende får du följande val:

mitt boendeVäljer du Avier & fakturor  får du veta vilka fakturor Riksbyggen har upprättade som gäller just dig.

avier, fakturor

 

Om du vill betala din avgifter för ditt boende och eventuell parkeringsplats via Autogiro, klickar du på länken ”här” i rött. Du kommer då till en sida med Riksbyggens blanketter.

RB blanketterHär kan du bland annat ladda hem blanketten för att ansöka om Autogiro hos Riksbyggen.

Vi har laddat hem blanketten åt dig om du bara vill ansöka om Autogiro och inte är intresserad av att gå till Riksbyggens Kundwebb. Du kan hämta blanketten här. Du fyller i den och skriver ut den och skickar sedan in den till Riksbyggen på den adress som står på blanketten. Instruktioner finns i blanketten.

De val som finns på Riksbyggens Kundwebb när du är inloggad är alltså:

RB Kundwebb flikar

När registreringen är klar kommer du att få ett mail till den e-postadress du angett vid registreringen. Kasta alltså INTE det mailet förrän du klickat på länken i det och gjort klart registreringen. Följ de instruktioner du får på skärmen för första inloggningen efter registrering.

När du väl registrerat dig för kundwebben går du nästa gång direkt dit på följande adress:

RB Kundwebbhttps://kund.riksbyggen.se/Boendewebb/

Om något av ovanstående inte fungerar som det ska, skicka ett mail till webmaster@skacklinge.se .